Nyelvparádé

Anki – hogyan kezdj hozzá?

2016. január 12. - Hutyi

Az Anki programját az ankisrs.net oldalról tölthetjük le, az operációs rendszerünknek megfelelő változat kiválasztása után. A főbb operációs rendszerekre és a mobil eszközök rendszereire is elérhető az applikáció. Az installáció során ki kell választanunk, hogy milyen nyelven kívánjuk használni a programot. Itt legyünk nagyon gondosak, mert ezen később nem fogunk tudni már változtatni!

32058476_l.jpg

A program elindítása után láthatjuk, hogy kész kártyapaklikat is letölthetünk (ezeket más felhasználók készítették, így a minőségük változó lehet, de támpontot ad a listában mellette található értékelés), azonban mi magunk is készíthetünk saját kártyákat.

Ha letöltünk egy paklit, rögtön kezdődhet is a gyakorlás! Nem kell megijedni, hiszen nem egyszerre kell megtanulnunk az akár több ezer szót és kifejezést tartalmazó csomagot, a tanulnivalót az Anki kisebb csomagokban prezentálja számunkra. A csomagok mellett található fogaskerékre kattintva adhatjuk meg a kikérdezés beállításait, így a napi csomag darabszámát, az ismétlések mennyiségét, a kikérdezés időtartamait, a különböző nehézségi szintekhez rendelt léptetési időközöket, stb.

A letöltött kártyák minden jellemzőjét megváltoztathatjuk, így a betűtípust, a betűk és a hátlap színét, saját magunk is címkézhetjük az adott szót, megjelölhetjük mumusként, ami további kezelési lehetőségeket nyit számunkra. A kártyák sorrendjét módosíthatjuk, vagyis az újak létrehozásához hasonlóan a letöltött csomagok is tökéletesen testre szabhatóak.

Érdekes, és kevesen tudják, hogy az Ankit nem kizárólag nyelvtanuláshoz használhatjuk, hanem bármely más tantárgy, illetve tudomány fogalmainak memorizálásához is. Ezekhez is találhatunk már letölthető kártyapaklikat, de természetesen itt is érvényes, hogy saját kedvünk szerint is készíthetünk kártyákat.

Az Anki óriási előnye, hogy könnyű hozzáférést biztosít egy hatalmas és világszintű közösséghez, amely velünk együtt küzd egy vagy több idegen nyelv elsajátításáért. Ennek a közösségnek a tagjai készítik a letölthető kártyacsomagokat, de kapcsolatba léphetünk velük bármely más, a nyelvtanulást érintő témában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr778261888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása