Nyelvparádé

A külföldi nyelvtanfolyam előnyei

2015. december 02. - Hutyi

Sokan azt gondolják, hogy a külföldi nyelvtanfolyam luxuscikk, és ha valaki nagyon meg akar tanulni egy nyelvet, az itthon is megteheti. Hiszen vannak már hazánkban is külföldről jött, anyanyelvi nyelvtanárok, és persze egymás után „lépnek piacra” a fejlettebbnél fejlettebb módszerek is, amelyek révén tökéletesíthetjük a nyelvtudásunkat. 

Ez részben igaz, pontosabban teljes egészében igaz, de a konzekvencia csak részben állja meg a helyét. Hiszen az egy dolog, és persze jó dolog, ha olyan tanár oktat, akinek az anyanyelve az elsajátítandó nyelv, de sajnos az is igaz, hogy ha valakinek megszokjuk a kiejtését, az nagy segítség a megértésben, mégsem garantálja, hogy minden honfitársát is érteni fogjuk. Nézzük, miben válhat előnyünkre egy külföldön megszervezett nyelvtanfolyam, síelés vagy bármilyen, a nyelvtudásunkat támogató megmozdulás!

15284676_m.jpg

Sok anyanyelven beszélő több mint egy 

Ha meglátogatjuk az országot, amelynek a nyelvét tanulni kezdtük, korlátlan „mennyiségű” emberrel találkozhatunk, és beszélhetünk, aki otthon van és az anyanyelvén beszél velünk, ha szóba állunk vele. Számtalan eltérő hanglejtéssel, eltérő hangnemmel, és eltérő szókinccsel szembesülhetünk így. Ez aztán a mélyvíz! Tegyük bátran próbára a nyelvtudásunkat és igyekezzünk minél több emberrel beszélgetni!

Eredetiben élvezhetjük a kultúrát

Kiszemelt nyelvünk nem egyedül áll a világban, hanem egy nemzeti kultúra része. Ha sikerül kijutnunk az anyaországba, használjuk ki a lehetőséget arra, hogy a nyelvet és a kultúra megnyilvánulásait együtt élvezzük! Nézzünk ismert műalkotásokat (szobrokat, festményeket stb.) eredeti címmel, üljünk be egy moziba, ahol az eredeti hangon megy a film, nézzünk híradót vagy reklámokat és kíséreljük meg megérteni, hogy miről szólnak a helyi zeneszámok szövegei! Ha nem értünk valamit, kérjünk a helyiektől segítséget, így gazdagítva nem csak műveltségünket, hanem a nyelvtudásunkat is.

Az élmények segítik az ismeretanyag megtapadását is

Legyen szó akár egy síeléshez kapcsolódó kalandról, egy diszkós ismerkedésről vagy egy városi utcákon való eltévedésről, biztosak lehetünk benne, hogy nem csak az eseményekre, hanem az elhangzott szavakra is sokáig emlékezni fogunk. Minél inkább dolgozott bennünk az adrenalin, annál mélyebbre vésődnek az információk (ezt így találta ki a természet), így ne féljünk biztosítókötél nélkül fejest ugrani az eseményekbe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr248133700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása