Nyelvparádé

4 indok, hogy te is nyelvtanulást adj karácsonyra ajándékba

2015. november 23. - Hutyi

Közelednek az ünnepek, és mindenkinek óriási fejtörést okoz, hogy mivel lepje meg a szeretteit. Sokan gondoljuk úgy, hogy gyakorlatias vagy hasznos ajándékokat adni „ciki”, így lett köznevetség tárgya a karácsonyfa alá kerülő pulóver, zokni és sapka. Pedig nem olyan nagy baj az, ha valakit támogatunk az elhatározásaiban vagy a törekvéseiben, főleg, ha ilyen sok mindent nyerhet, mint amit az alábbiakban felsorolunk.

16068753_m.jpg

1. A nyelvtanulás mindenkinek jól jön

Mindenkinek szüksége van arra, hogy külföldiekkel kapcsolatba tudjon lépni. Ha a munkánk éppen nem kívánja meg, akkor egy külföldi utazás vagy egy hazánkba látogató (és mondjuk az utcán segítséget kérő) külföldi turista kedvéért fogunk előbb-utóbb megszólalni. Számos olyan szakterület, hobbi létezik, amelynek igazán lényegi adataihoz nem lehet magyarul hozzájutni – és itt nem kell feltétlenül atomrakéta-építésre gondolni, bőven elég, ha felsejlik előttünk egy gyönyörűséges horgolt kendő leírása idegen nyelven. 

2. A nyelvtanulás révén kinyílik egy világ

Ha úgy döntesz, hogy megtanulod egy nemzet nyelvét, akkor rengeteg dolgot megtanulhatsz a kultúrájáról is. A nyelvtanulás eszközeként, majd később, ha már a birtokában vagy, számos érdekességbe pillanthatsz bele, amely – hidd el – az eredeti nyelven teljesen máshogy szól, mint fordításban.

3. A nyelvtanulás hozzájárul az egészséghez is

Akkor is érdemes nyelvet tanulni, ha most éppen nem úgy látszik, hogy szükségünk lesz rá. Soha nem lehet tudni, hogy később mit hoz az élet, addig pedig örüljünk annak, hogy a tanulás nagyban hozzájárul a szellemi frissesség megőrzéséhez, a sikerélmények pedig erősítik az önbizalmat.

4. A nyelvtanulással nem csak nyelvet tanulunk

A nyelvtanulás révén megtanuljuk egy nép gondolkodásának logikáját is. Megtanulunk tanulni, egy tudást rendszerezni, sőt, ha már előre haladtunk a tanulmányainkban, akkor azt is elsajátíthatjuk, hogy hogyan kell használni készségszinten egy amúgy tanult tudást. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr168101892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása