Nyelvparádé

Tanárok és diákok kedvence: a Quizlet

2016. január 12. - Hutyi

A Quizlet nevű alkalmazás már jó pár éve a piacon van (2005-ben indult el világhódító útjára), így a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy kényelmes és hasznos programmal lesz dolgunk, ha belevágunk a használatába.

Az eredeti programot egy Andrew Sutherland nevű, akkor 15 éves fiatal srác írta meg, aki saját gimnáziumi tanulmányait akarta elősegíteni ily módon. Mivel neki nagyon bejött a dolog, rögtön megosztotta a barátaival is, majd két évvel később engedte át a nagyközönségnek, később pedig céget alapított a program hátterének biztosítására.

2814399_l.jpg

A quizlet.com oldal jelenleg havonta sok millió egyedi és még több visszatérő látogatót szolgál ki. A szolgáltatás átöleli az egész Földet, és természetesen teret enged a felhasználók közötti, egymást segítő kommunikációnak is. A Quizlettel sem csak nyelvet tanulhatunk, de nem ám! Az oldal maga úgy hirdeti szolgáltatásait, hogy bármit megtanulhatsz a segítségével. Az adatok meggyőzőek: jelen pillanatban az angol diákok negyede használja napi szinten a Quizlet által nyújtott szolgáltatásokat, összesen 1 milliárd tanulmányi folyamat indult el a fennállása óta, és 100 millió tanulmányi csomagot töltöttek fel a felhasználók.

Ami a nyelvtanulást illeti, a szolgáltatások egy része az Ankiéhoz hasonló, hiszen egyedi szókártyákat is gyárthatunk, de letölthetünk csomagban is tanulmányi szetteket. A szókártyák különféle elemekkel bővíthetőek, amelyek segítik a szó memorizálását, így például szövegkörnyezetben is megjelenítik a megtanulandó kifejezést, vagy elmagyarázzák az alkalmazás sajátosságait. Az elkészített vagy letöltött szótanulókártyák kinyomtathatóak és vagy féltucatféle játékban (memóriajáték, teszt és egyebek) szerepeltethetőek.

A Quizletet a tanárok is sikerrel használhatják. A szótanulókártyákból a diákok számára játékos feladatokat vagy éppen komoly teszteket állíthatnak össze, így nagyszerű demonstrációs, illetve számonkérési lehetőségeket nyerhetnek.

A Quizlet segítségével a tanulás játékká, örömteli versengéssé változik. Különféle játékos tanulási, haladási programok állíthatóak össze a segítségével, és ahogy telik az idő, a lehetőségek tára csak bővül.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr758261862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása