Nyelvparádé

Mindenki csak legyint rá: az újévi fogadalom

2016. január 15. - Hutyi

A különféle életmódmagazinok, műsorok és újságok minden év fordulóján azzal vannak tele, hogy bizony-bizony ez az időszak az „új lapok” és különféle fogadalomtételek kora, de kár ilyesmire fecsérelni az időt és energiát, hiszen bármit is ígérünk meg az ünnep hevében, azt úgysem fogjuk tudni betartani. Sajnos erre tényleg elég jó az esély, hiszen az az elgondolás, hogy egyik pillanatról a másikra megváltoztatjuk az életünket, túlságosan merész, ugyanakkor nagyon bosszantó és deprimáló a helyzet, amelyben a huhogók hangja hallatszik a leghangosabban.

Akármilyen elvetélt ötletet is készül megvalósítani, ha valaki nagy és szent elhatározást tesz, a környezetének (különösen azoknak, akik szeretik) kutya kötelessége támogatni őt. A biztató jelenlét, a hitbeli és érzelmi támogatás csodákra képes és szárnyakat ad, olyan erőforrásokat is képes megmozgatni, amelyekről maga a delikvens sem biztos, hogy tudott.

A támogatás és a rejtett erőforrások felkutatásának jegyében jött létre az ujevifogadalom.hu weboldal. Ez az új vállalkozás nem kevesebbet tűzött a zászlajára, mint azt, hogy utat mutat és segítséget kínál a nagy dolgokra vállalkozóknak, a sikerességük érdekében.

48169825_m.jpg

Az oldalról letölthető Fogadalom valóra váltó kézikönyv hasznos és praktikus tanácsokat ad, hogy ne bukjunk bele gyorsan az elhatározásunkba, elárulja, hogyan csempésszük bele a mindennapjainkba az új vállalást és hozzá kapcsolódó kötelességeket. Lapjait böngészve kiderül, hogy az egyik legfontosabb a fokozatosság, a másik pedig a következetesség, a szentháromság harmadik tagja pedig a tervezés, amelyben óriási segítséget nyújt ez a könyvecske.

A kérdések és lépések mindegyike mellett konkrét példát is olvashatunk, amely könnyíti a megértést és az elképzelések kialakítását. Hogy, hogy nem, ezen példák mindegyike a nyelvtanuláshoz kapcsolódik. Az ujevifogadalom.hu most meglepetéssel is szolgál, amely szintén ehhez a témakörhöz köthető: ha a vadiúj esztendőre vonatkozó vállalásod éppen valamely nyelv elsajátítására/felfrissítésére vonatkozik, itt kedvezményesen vághatsz bele a saját szinteden a tanulásba vagy a gyakorlásba.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr688275404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása