Nyelvparádé

A 4 legjobb karácsonyi ajándék, ha nyelvtanuló van a környezetünkben

2015. november 27. - Hutyi

Ha férjünk, gyermekünk, szüleink vagy testvéreink nyelvtanulásba fognak, az bizony rendkívül megbecsülésre méltó dolog. Egy idegen nyelvet megtanulni nem könnyű, és nemcsak azért, mert szellemi erőfeszítéseket követel, hanem azért is, mert kitartónak és következetesnek kell lennünk. A karácsony az egyik legjobb alkalom, hogy kifejezzük a támogatásunkat, és megkönnyítsük annak a terheit, aki a nyelvtanulás nagy fájába vágta a fejszéjét. Lássuk, milyen ajándéknak örülhet egy ilyen hős!

14422794_m.jpg

Nyelvkönyvek, CD-k, kazetták

Van, aki tanfolyamra jár, van, aki autodidakta módon sajátítja el a tudni valókat, de szerettünk bármelyik csoportba is tartozik, soha nem lehet túl sok számára a forrásokból. Minden nyelvkönyv és oktatóanyag más szempontból közelíti meg a tárgyat, így biztosak lehetünk benne, hogy ha a nyelvtan csínját-bínját az egyikből nem érti meg, nagy segítséget kap majd a másikból. Az alkalmazott módszer és a feladatok sokszínűsége is nagy segítség lehet, sőt igazi felüdülést nyújthat.

Idegen nyelvű könyvek, újság-előfizetés

Mindaddig, amíg nem alkalmazzuk az elsajátított tudást, addig az valamiféle elvont dolog marad. A könyvek és újságok a való világ elemei, azt mutatják meg, hogy „élesben” hogyan használják a tanult nyelvet. Számtalan lehetőséget nyújtanak a szókincsünk gazdagítására, és arra is alkalmat biztosítanak, hogy elválasszuk egymástól a nyelv rétegeit: irodalmi nyelv, köznyelv, újságírói nyelv, szleng. 

Szótanuló kártyák, játékos szótanuló programok

Minden nyelv megtanulásának egyik legnehezebb és néha legunalmasabb területe a szavak elsajátítása. Ha olyan eszközöket kapunk a kezünkbe, amelyeket magunkkal vihetünk üres perceink-óráink kitöltésére, akkor szinte észrevétlenül tehetjük magunkévá ezt a tudást. Ha pedig játékos kereteket adunk az unalmas „melónak”, vagy könnyed és szórakoztató kihívásokat állítunk magunk elé, még a „nemszeretem” feladatok is izgalmassá válnak. 

Programok: nyelvi tábor, síelés külföldön, idegen nyelvű tematikus programok

Bátran mondhatjuk, hogy a nyelvtanulás egyik legizgalmasabb része, a munkánk éles tesztje, ha külföldiekkel találkozhatunk és beszélgethetünk. Ragadjunk meg minden alkalmat akár itthon, akár külföldön, hogy beszédbe elegyedhessünk külföldiekkel, hiszen ilyenkor a legtöbbször a közléskényszer és az érzelmi inspiráció rengeteg lendületet biztosít. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr858101906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása