Nyelvparádé

Nos, hogy állsz a fogadalmaddal?

2016. február 16. - Hutyi

Az év második hónapjába léptünk, így már épp elég idő eltelt ahhoz, hogy számot vessünk magunkkal és az eredményeinkkel, abban az esetben, ha újévi fogadalmat tettünk. Egy korábbi bejegyzésünkben körbejártuk az újévi fogadalmak témakörét, és ajánlottunk néhány eszközt, valamint segítséget is ahhoz, hogy sikeres legyen a fogadalmaid teljesítése. 

5833358_m.jpg

Egy hónap egyszerre hosszú és rövid idő is. Négy hét már elég arra, hogy levetkőzzük a rossz szokásainkat, és jobbakat vegyünk fel helyettük. Elég arra, hogy megváltoztassuk a napirendünket, valamit elhagyjunk vagy új, rendszeres programot iktassunk az életünkbe. Ehhez óriási segítséget nyújthat az ujevifogadalom.hu oldalról letölthető Fogadalom valóra váltó kézikönyv is. Egy hónap alatt hozzá lehet szokni új dolgokhoz, például ahhoz, hogy napi fél órát Ankizzunk vagy Quizletezzünk, és ez már ne kívánjon túlzott erőfeszítést. 

30 nap elég ahhoz, hogy meggyőzzük magunkat dolgokról: például arról, hogy a nyelvtanulás nem véres verejtékkel végzett önfeláldozó kínszenvedés, hanem örömteli és izgalmas út. Vagy arról, hogy a nyelvtanulás nekünk is mehet, nemcsak a szomszéd stréber Pistikének, akinek úgysincs más választása, mert a szülei soha életében nem engedték le a játszótérre.

Igaz ugyan, hogy egy hónap kevés egy nyelv elsajátítására, még arra is, hogy a nyelvtanuláson belül egy szintet lépjünk, de arra igenis elég, hogy belátható utakat jelöljünk ki magunk előtt, amelyek emberi gyomorral megemészthető, kisebb lépésekből állnak, nem olyan hatalmas sziklákból, amelyeket Sziszifusz hiába próbált felgörgetni a hegy tetejére. Ha elindulunk egy ilyen úton, nem kell sok ahhoz, hogy elégedetten tekinthessünk vissza, hiszen sok kicsi igenis sokra fog menni.

Négyszer hét nap ugyan lehet, hogy a nyelvtudásodban még nem okoz látványos változásokat (bár attól függ, mennyi időt és energiát szánsz rá ez alatt az egy hónap alatt), de éppen elég arra, hogy kialakuljon egy lendülettel teli, mégis könnyedén tartható út és hangulat, s egyszer csak azt veszed észre magadon, hogy már várod a nyelvtanulás könnyed és szórakoztató perceit! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr978373232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása