Nyelvparádé

5 ok, amiért nyelvtanárként érdemes ott lenned a Nyelvparádén

2016. augusztus 30. - Hutyi

Gyakran szólunk itt a blogon nyelvtanulókhoz, de tény, hogy mind a blog, mind a Nyelvparádé rendezvénye nemcsak a nyelvtanulás rögös útján járóknak, hanem az őket segítőknek-vezetőknek, azaz a nyelvtanároknak is szól.

Az új módszerek, innovatív segédanyagok, otthoni tanulási technikák, beszélgetési lehetőségek bemutatása természetesen nem azt szolgálja, hogy a lelkes diákoknak minél kevesebbet kelljen szakmai segítséget igénybe venniük, hanem azt, hogy tanári segítséggel és iránymutatással minél hatékonyabban haladjanak előre, míg a tanerők is sikereket könyvelhetnek el.

36192953_m.jpg

Egy szó, mint száz, ha nyelvtanár vagy, szintén rengeteg okod lehet egy ilyen rangos szakmai (és persze hasznos gyakorlati infókat nyújtó) eseményen részt venni.

Amikor úgy döntöttél, nyelvtanár leszel, és esetleg azóta is, nyilván részt vettél különféle képzéseken. Itt módszereket tanítottak neked, amelyeket használsz, de a gyakorlatban valószínűleg te is rájöttél már arra, hogy a tanárnak is lépést kell tartania a pedagógia innovációjával. Itt egy helyen kapsz teljes áttekintést arról, hogy hol tart ma a nyelvtanítás mint szakma.

Még ha anyanyelvi szinten tudod is a nyelv(ek)et, amelye(ke)t tanítasz, soha nem árt az(oka)t pallérozni. Böngéssz külföldi sajtót és/vagy irodalmat a Nyelvparádé standjain!

Egy nyelvtanárnak feladatai közé tartozik a diákok vizsgákra való felkészítése. Manapság az itthon elérhető nyelvvizsgák és szakmai képesítések megszerzése mellett számtalan lehetőség nyílik nemzetközi vizsgákat is letenni. Jó, ha ezeket részletesen megismered, képbe kerülsz a várható feladatokkal, elvárásokkal.

Az előző pontban megismert nyelvvizsgákat saját bőrödön is tesztelheted a próbavizsgákon. Annak ellenére, hogy te is rendelkezel már különféle igazolásokkal a nyelvtudásodról, egyrészt érdekes játék lehet egy teszt, másrészt könnyebben tudod a diákjaid helyébe képzelni magad, tudod, mire készítsd fel őket, ha kipróbálod.

Az idegen nyelvet oktatók számára rendkívül romboló hatással bírhat az, hogy nap mint nap, reggeltől estig botladozó nyelvtudással megírt, elmondott mondatokkal találkoznak. Porold le és frissítsd fel kedvenc nyelved szavait és mondatait az agyadban-lelkedben! Gyere ki a nyelvparádéra, beszélgess idegen anyanyelvű kiállítókkal, látogatókkal!

És a ráadás: ha szívesen veszel részt olyan képzéseken, ahol remek szakemberek érdekes és újszerű előadásokat tartanak, jelentkezz a szeptember 9-én megrendezendő Miért, mikor és hogyan használj IKT-eszközöket a nyelvórán? című módszertani konferencia még megmaradt helyeire!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr9611661558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása