Nyelvparádé

Kezdődjön a tanév örömmel!

2016. augusztus 18. - Hutyi

Gyermekkoromban az augusztus már mindig annak a szomorkodásnak a jegyében telt, hogy „úgyis mindjárt itt a vége a nyárnak, kezdődik a suli”. Sajnos erre az érzésre, félelemre szinte az egész hónap ráment, pedig se rossz, se problémás tanuló nem voltam. Persze, amikor végül eljött a szeptember, már elpocsékolt időnek éreztem, hogy nem használtam ki a selymesen melengető augusztusi napokat, utólag fölöslegesnek ítélve a fölötte lebegtetett árnyat: újra tanulni kell.

21875800_m.jpg

A leírt történet évtizedekkel ezelőttről való, és bár megesküdnék rá, hogy a legtöbb gyermek (és nem gyermekkorú iskolás) most is így van vele, azóta sokat változott a világ. Az oktatási technikák fejlődtek és bővültek, szerencsére növekvő mértékben magukévá téve azt az attitűdöt, hogy a tanulás nem kell, hogy kín legyen.

Rengeteg formabontó, szórakoztató, rendkívül hatékony technikát és új módszert mutattunk már be mi is itt be a blogon, de a legfontosabb dolog a megszokások és idejét múlt hozzáállás elengedése volna. Évtizedek alatt rögzült belénk a rosszul megszerkesztett tananyag, a szigorú tanár, az unalmas tanórák tapasztalata, teljesen elfogadható, hogy ez most nem könnyű. De a nyelvtanuláshoz amúgy is nyitottság szükséges, így helyezzük előtérbe a módszerek terén is a tiszta és előítéletmentes gyermeki énünket.

Az újdonságként piacra kerülő módszerek egy része az időbeosztás rugalmasságában, más része az alkalmazott tanulási metódusokban forradalmi. Az e-learning, a blended learning (csak konkrét témákat érintő konzultációkra, tematikus beszédgyakorlatokra találkozik tanár és diák) a tanárral támogatott, ugyanakkor az otthoni, egyedül végzett munkára is nagy hangsúlyt fektető rendszerek. 

Léteznek teljesen egyedi módszerrel oktató iskolák (Lomb Kató, Tölgyesi Zsuzsa módszerei, stb.), és elérhetőek olyanok is, akik teljesen egyedi programot alakítanak ki számodra kitűzött céljaid, rendelkezésre álló erőforrásaid, igényeid fényében. 

Számtalan kiváló tanulástámogató eszköz született és készül folyamatosan: könyvek, hanganyagok, applikációk, videókurzusok, online tanulástámogató játékok, amelyeknek mind-mind az a feladatuk, hogy élvezetesebbé tegyék a tanulást számodra.

Tedd félre a kifogásaidat, és gyere el a Nyelvparádéra, hogy bebizonyíthassuk neked: nemcsak a cél a lényeg, élvezetes lehet az oda vezető út is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr9310411300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása