Nyelvparádé

Fesztiválszezon: ide jön a világ!

2016. július 26. - Hutyi

A nyár a szabadtéri rendezvények ideje, és büszkén mondhatjuk, hogy Magyarországon egyre több olyan rendezvény van, ami ezreket vonz a határokon túlról is. Fesztivál ér fesztivált országszerte érdekesebbnél érdekesebb témákban. Balaton Sound, Volt, Művészetek Völgye, Everness, Sziget - és még folytathatnánk a sort a kisebbekkel, újabbakkal.

Te is szereted a fesztiválokat? Élvezed azt, hogy sok emberrel találkozhatsz oldott körülmények között, együtt bulizhattok a természet lágy ölén, vagy éppen előadásokat hallgathatsz, és számtalan hozzád hasonló érdeklődésű résztvevővel beszélgethetsz a hallottakról? És hogy állsz a külföldiekkel? Nyitott vagy a máshonnan érkezettekkel való ismerkedésre? Tudsz velük beszélgetni? Rendelkezésedre áll az ehhez szükséges nyelvtudás?

36082694_m.jpg

Sokan bele se gondolnak abba, micsoda lehetőség rejlik számunkra abban, hogy a nálunk megrendezett fesztiválokra évről-évre ide áramlik a világ. Egyre több külföldi találja úgy, hogy érdemes hazánkba látogatnia, mert a csodálatos természeti környezet és szíves vendéglátás mellett olyan élmények várják, amelyek felejthetetlenek lesznek számára a későbbiekben is.

Így aztán a tematikus rendezvényeken nekünk, magyaroknak úgy is lehetőségünk nyílik „nemzetközi vizekre evezni”, hogy ki sem kell tennünk itthonról a lábunkat. Életre szóló barátságok, messzire vezető munkakapcsolatok vagy más jellegű együttműködések, szerelmek születhetnek ezeken a helyeken, eseményeken, de csak akkor, ha képes vagy szót érteni az oda látogató emberekkel.

Gyakori, hogy egy-egy rendezvényre külföldi előadót hívnak, akinek a szavait ugyan lefordítja a tolmács, mégis biztos lehetsz benne, hogy ha az eredeti mondandót is képes vagy megérteni, az élmény minősége is egész más lesz. Nem ritka az sem, hogy az előadókkal lehetőség nyílik beszélgetni vagy kérdéseket feltenni számukra, amelyet szintén csak akkor tudsz bevállalni, ha sok más ember előtt is meg mersz szólalni idegen nyelven. 

Íme tehát egy újabb ok, hogy belevágj a nyelvtanulásba! A fesztiválok nyújtotta alkalmak pontosan arra szolgálnak, hogy megtapasztald: a nyelvtudás nem egy a fejedben porosodó tudás, hanem egy eszköz, amely kinyitja számodra a világot. Élj vele!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvparade.blog.hu/api/trackback/id/tr248913680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása